Aktuellt

2016-01-19

Hur kommer man i kontakt med det man behöver?
Dom flesta är överens om att en lyckad terapi börjar med förtroende. Förtroende för den man skall dela med är kanske till och med helt avgörande som jag ser det.
Därför förstår jag att det blir svårt för många när systemet inte ser till vem du behöver prata med, utan t.ex. snarare till vilket företag vårdcentralen har ett samarbete med. Det styr sedan både inriktning och till slut vem du hamnar hos. Detta kan säker hjälpa en del men hur vore det ifall man fick välja helt själv? Hur många fler skulle då kunna få så mycket bättre hjälp?
I terapin förutsätts trots allt att du själv skall hitta förmågan att till slut hantera ditt liv, med stöd och hjälp av terapeuten under en tid, så klart. Bara att gå till någon för att erkänna att, ja, jag har problem, jag har det tungt, kan vara svårt nog. Sitter det sedan någon mitt emot som jag inte känner fullt förtroende för, tror jag att tiden blir ganska bortkastad.
Känner du inte att din terapi eller dina samtal fungerar som du önskar tycker jag därför att du skall be att få prova någon annan, eller kanske någon annan terapeutisk inriktning. Funkar det, så grattis, ditt liv kommer bli rikare!
2016-01-03
När blir ”vardagsgalenskapen” en diagnos? När blir nedstämdheten en depression? När behöver jag hjälp och vilken hjälp skall jag söka?
Det fantastiska är att oavsett vilket, är ett samtal med en professionell medmänniska en väldigt bra början.
Ibland är det kanske precis så enkelt och samtidigt så svårt som jag tror det var Einstein som sa:
”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett nytt resultat.”
Vad vill du ändra på? 😉

Kommentera